ΚΥΡΙΑΚΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Μέγεθος κειμένου + / -
ΚΥΡΙΑΚΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 - 15:55

Ο Σύλλογος "Λάμψη" τίμησε τη Super League

Η «Λάμψη» (Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Β. Ελλάδας) τίμησε σήμερα ανθρώπους  και οργανισμούς από το χώρο του ελληνικού αθλητισμού, οι οποίοι στηρίζουν ενεργά τις πρωτοβουλίες της.

 

Μεταξύ άλλων φορέων βραβεύθηκαν η Super League, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς.

 

Η Super League ειδικότερα, προβάλλει συστηματικά το έργο των Συλλόγων «Λάμψη» και «Φλόγα», αφιερώνοντας στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της φίλαθλης κοινής γνώμης αγωνιστικές του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League, αλλά και τα Final 4 του Κ17, για τέσσερις συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους.

 

Τη Super League εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής κ. Μιχάλης Αναγνώστου, ο οποίος σημείωσε ότι είναι τιμητικό για τη διοργανώτρια αρχή, της οποίας αναγνωρίζονται επίσημα οι κοινωνικές της πρωτοβουλίες, να τιμάται από έναν κοινωνικό φορέα που δραστηριοποιείται σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα, όπως η αντιμετώπιση των νεοπλασματικών ασθενειών σε παιδιά.

 

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της «Λάμψης», ο γενικός διευθυντής της Super League δήλωσε: «Θα ήθελα να σας μεταφέρω τις ευχαριστίες του προέδρου Γιάννη  Μώραλη, όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των ΠΑΕ της Super League. Είναι ιδιαίτερη τιμή για τη Super League αυτή η βράβευση.  Πάγια θέση της Super League είναι να στέκεται δίπλα σε φορείς που αποσκοπούν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της φίλαθλης κοινής γνώμης, μέσα από ένα πλήρες πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, το οποίο οφείλουμε να συνεχίσουμε με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τον παιδικό καρκίνο είναι μια πράξη ουσίας, γιατί κάθε ζωή που μπορεί να σωθεί είναι σημαντική».

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Στην χώρα μας  υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 – 300 παιδιά. Το 70% από αυτά με εξειδικευμένη θεραπεία κερδίζει τη μάχη για ζωή. Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη, ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Γι αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία: στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο αλλά και στη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

 

Η ΛΑΜΨΗ και η ΦΛΟΓΑ  (Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα) είναι σύλλογοι γονιών παιδιών που νόσησαν από κακοήθες νόσημα. Όλοι αυτοί οι γονείς μετά την προσωπική τους εμπειρία, ένωσαν τις δυνάμεις τους και αγωνίζονται πια για κάθε νέο παιδί που θα φιλοξενηθεί σ' ένα παιδογκολογικό τμήμα. Αγωνίζονται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα του παιδιού με καρκίνο, στηρίζοντας παράλληλα και την οικογένειά του.

 

Η παγκόσμια ημέρα για τον παιδικό καρκίνο - 15η Φεβρουαρίου - έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν, αγωνιζόμενα για την ίδια τους τη ζωή.

 

Οι Σύλλογοι «Φλόγα» και «Λάμψη» βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες, μοιράζονται τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους. Προσπαθούν να ενημερώσουν σωστά τη κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσουν τις προκαταλήψεις.

 

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση.

Τα παιδιά με καρκίνο έχουν την ανάγκη όλων μας.

 

ΦΛΟΓΑ

Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Αιγίου 6-8  115-27 Γουδί – Αθήνα Τηλ. 210-7485000, Φαξ 210-7772421

E-mail: info@floga.org.gr Web: www.floga.org.gr

 

ΛΑΜΨΗ

Σύλλογος Γονέων Παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα – Β. Ελλάδας Κλεάνθους 5 και Παπαναστασίου, τ.κ.54453 Τηλ./Φαξ 2310-943396

Email: info@lampsi.org

Web: www.lampsi.org

Σχετικές Φωτογραφίες

Created by whitehat. Powered by Galanis Sports Data

Rendered at: 2019-06-16 12:11:50