ΚΥΡΙΑΚΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Μέγεθος κειμένου + / -
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 - 15:39

Για τρίτη χρονιά η Super League στηρίζει την ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα Αστέγων

 

Στον αγώνα της 5ης αγωνιστικής της Super League ΟΠΑΠ μεταξύ του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π (γήπεδο Περιστερίου, Σάββατο 29/9, 19:30) το φίλαθλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Αστέγων και να δώσει το δικό του μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, η αποστολή θα βγει στον αγωνιστικό χώρο για να φωνάξει «Γκολ στη φτώχεια, στο ρατσισμό και στις εξαρτήσεις».

 

Η  ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα Αστέγων βρίσκεται ήδη στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της εν όψει της συμμετοχής της στο 10ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που θα πραγματοποιηθεί από 6 μέχρι και 14 Οκτώβριου στο Μεξικό με τη συμμετοχή 68 χωρών. Με κεντρικό σύνθημα «Γκολ στη φτώχεια», άστεγοι, πρόσφυγες και άτομα πρώην εξαρτημένα από ψυχότροπες ουσίες, συνάνθρωποί μας που βρέθηκαν στο περιθώριο της κοινωνίας, θα μπουν στα γήπεδα έχοντας διπλό στόχο: να κερδίσουν το παγκόσμιο κύπελλο αστέγων αλλά κυρίως, να ξανακερδίσουν τις ίδιες τους τις ζωές. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων είναι ένας κορυφαίος αθλητικός μα πρωτίστως κοινωνικός θεσμός που διεξάγεται κάθε χρόνο με την υποστήριξη, μεταξύ άλλων, της ΟΥΕΦΑ και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

 


Ο πρόεδρος της Super League κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Η Super League στέκεται για ακόμα μία φορά αρωγός στην προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας Αστέγων και έχει ως πρόθεση να αγκαλιάσει κάθε παρόμοια προσπάθεια κοινωνικής ευαισθητοποίησης σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας. Ο συγκεκριμένος θεσμός, με την υποστήριξη και της UEFA, αναδεικνύει τα προβλήματα και τον αγώνα που δίνουν, ενισχύοντας την προσπάθεια επανένταξης τους στην κοινωνία. Με ιδιαίτερη χαρά αγκαλιάζουμε τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας Αστέγων, στέλνοντάς τους μήνυμα αλληλεγγύης και σεβασμού. Είμαστε βέβαιοι, ότι οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., θα στηρίξουν και εκείνοι με το χειροκρότημά τους αυτή την προσπάθεια».

 

Η Εθνική Ομάδα Αστέγων, στην πρώτη της παρουσία στο θεσμό, το 2007 στην Κοπεγχάγη, είχε αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια ήθους (fair play award).ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ:

Περισσότερες πληροφορίες για την Εθνική Ομάδα Αστέγων, μπορείτε να δείτε εδώ:

Site: www.streetpaper.gr

Διογένης ΜΚΟ, Φαβιέρου 39, Αθήνα 104 38,

Τ: +30 210 3302 615

E-mail: thestreetpaper@gmail.com,

 

 

Created by whitehat. Powered by Galanis Sports Data

Rendered at: 2019-06-16 12:03:29