ΚΥΡΙΑΚΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Μέγεθος κειμένου + / -
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 - 13:03

Η Super League στηρίζει τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου

Η Super League στηρίζει τον αγώνα των Συλλόγων «Φλόγα» και «Λάμψη», αφιερώνοντας την 23η αγωνιστική (25 και 26 Φεβρουαρίου 2012) στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, ο πρόεδρος της Super League κ. Απόστολος Παπουτσάκης δήλωσε: «Η Super League επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της φίλαθλης κοινής γνώμης για ένα κοινωνικό θέμα που αφορά στα παιδιά. Αξιοποιώντας τη δυναμική του ποδοσφαίρου, στέλνουμε μέσα από τα γήπεδα ένα μήνυμα ελπίδας και συμπαράστασης σε όλους εκείνους που δίνουν αγώνα για το μέλλον των παιδιών, ιδίως σε μια χρονική συγκυρία που η οικονομική κρίση πλήττει τη χώρα μας. Υποστηρίζοντας τους Συλλόγους «Φλόγα» και «Λάμψη», δίνουμε ένα θετικό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και καλούμε όλους τους φιλάθλους να στηρίξουν το έργο των Συλλόγων Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια».

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Στην χώρα μας  υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 – 300 παιδιά. Το 70% από αυτά με εξειδικευμένη θεραπεία κερδίζει τη μάχη για ζωή.

 

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη, ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Γι αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία: στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο αλλά και στη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

 

Οι Σύλλογοι «Φλόγα» και «Λάμψη» βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες, μοιράζονται τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους. Προσπαθούν να ενημερώσουν σωστά τη κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσουν τις προκαταλήψεις.

 

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα,

ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση

Τα παιδιά με καρκίνο έχουν την ανάγκη όλων μας

ΦΛΟΓΑ

Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

Αιγίου 6-8  115-27 Γουδί – Αθήνα

Τηλ. 210-7485000, Φαξ 210-7772421

E-mail: info@floga.org.gr   Web: www.floga.org.gr

 

ΛΑΜΨΗ

Σύλλογος Γονέων Παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα – Β. Ελλάδας

Κλεάνθους 5 και Παπαναστασίου, τ.κ.54453

Τηλ./Φαξ 2310-943396

Email: info@lampsi.org Web: www.lampsi.org

Σχετικές Φωτογραφίες

Created by whitehat. Powered by Galanis Sports Data

Rendered at: 2019-06-16 12:14:16