ΚΥΡΙΑΚΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Μέγεθος κειμένου + / -
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 - 11:07

Η 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΟΠΑΠ 4/5 Δεκεμβρίου 2010 ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ

Η Super League στηρίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για ένα θέμα που αφορά τον κάθε πολίτη: Τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις. Με σύνθημα «Χιλιάδες Έλληνες ζουν χάρη στη Μεταμόσχευση. Δωρεά Οργάνων: Μάθε, Σκέψου, Αποφάσισε», η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μεταμόσχευσης Καρδιάς και Φίλων των Μεταμοσχεύσεων «Συνεχίζω», καλεί την ελληνική κοινωνία να αγκαλιάσει τις μεταμοσχεύσεις και τονίζει την επείγουσα ανάγκη να παρθούν οι πολιτικές αποφάσεις για την αύξηση της προσφοράς οργάνων.

 

Ο γενικός διευθυντής της Super League κ. Πατρίκ Κομνηνός δήλωσε: «Η πρωτοβουλία της Super League έρχεται σε μια περίοδο που η μεταμοσχευτική δραστηριότητα στη χώρα μας παρουσιάζει κάμψη, σε σύγκριση με άλλες χώρες με τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, ενώ αντίθετα ο αριθμός θανάτων, ιδίως από τροχαία ατυχήματα παραμένει δυστυχώς πολύ υψηλός. Η ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής, αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, καθώς και τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της Μεταμόσχευσης. Δυστυχώς όμως, η μη αξιοποίηση οργάνων από εκλιπόντες ανθρώπους, αποτελεί τον κύριο παράγοντα που περιορίζει την αύξηση των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας και τη σωτηρία ασθενών συνανθρώπων μας. Για το λόγο αυτό είναι ευθύνη όλων μας να ενημερωθούμε για τη σημασία της δωρεάς οργάνων και να την κάνουμε πραγματικότητα».

Για περισσότερες πληροφορίες:
• Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων στο www.eom.gr
• Τηλεφωνήστε στο τετραψήφιο 1147 ή στο 210-2027000.


Created by whitehat. Powered by Galanis Sports Data

Rendered at: 2019-06-16 11:51:23